Obama tar sikte på å bli første svarte president

Den karismatiske og ungdommelige senatoren Barack Obama har tatt det første formelle skrittet i kappløpet for å bli den første svarte presidenten i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karismatiske Barack Obama i kjent positur. Tirsdag tok han de første formelle skrittene for å bli demokratenes presidentkandidat ved valget i 2008. Foto: Scanpix/Reuters/John Gress Karismatiske Barack Obama i kjent positur. Tirsdag tok han de første formelle skrittene for å bli demokratenes presidentkandidat ved valget i 2008. Foto: Scanpix/Reuters/John Gress

Washington (NTB-Reuters-AFP): 45 år gamle Obama sendte tirsdag inn sine papirer til den føderale valgkommisjonen, heter det på hans egen nettside.

Han har også dannet en komité for å samle inn penger presidentkampanjen, noe som også åpner for at han kan begynne å ansette folk til valgkampen.

Obamas kandidatur har vakt begeistring blant grasrota i det demokratiske partiet. Dersom han lykkes, blir han USAs første svarte president.

I og med at han nå entrer arenaen, kan det se ut som kampen om den demokratiske nominasjonen blir et gigantenes oppgjør mellom ham og Hillary Clinton, nåværende senator fra New York og tidligere presidentfrue.

Andre kandidater, som tidligere visepresidentkandidat John Edwards, risikerer å bli skjøvet ut over sidelinja.

- Jeg ventet virkelig ikke å være der jeg er nå for ett år siden, skriver den nye demokratiske stjernen på nettsiden sin. Han skal nå bruke de neste ukene på å sondere terrenget rundt om blant USAs velgere før han 10. februar i hjembyen Chicago formelt kunngjør om han stiller til valg.

(©NTB)

Personvernpolicy