Meteoritt-sofa til salgs

En sofa som ble skadet av en meteoritt er til salgs på en new zealandsk auksjonsside.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne spesielle sofaen kan bli din. (Foto: Trade Me)Denne spesielle sofaen kan bli din. (Foto: Trade Me)

Har du lyst på en sofa med 'det lille ekstra'? Da kan det være at sofaen som nå er til salgs på en new zealandsk auksjonsside, vil være midt i blinken for deg.

I juni 2004 fikk nemlig sofaen en flenge da en meteoritt på 1,3 kilo plutselig braste ned gjennom taket til Phil og Brenda Archer i Auckland, New Zealand.

Meteoritten var på størrelse med en grapefrukt, landet i sofaen, spratt tilbake opp i taket, traff sofaen nok en gang, før den til slutt endte opp på gulvet. På sin vei ødela meteoritten taksteiner, isolasjonsmasse og takpanel - i tillegg til at den splintret en takbjelke. Alt dette er også til salgs på auksjonssiden.

I juni 2004 fikk den en flerre forårsaket av en meteoritt. (Foto: Trade Me)I juni 2004 fikk den en flerre forårsaket av en meteoritt. (Foto: Trade Me)

Ifølge den new zealandske nyhetstjenesten Stuff, som bringer historien, har paret fra New Zealand nå flyttet fra Auckland til byen New Plymouth. De orker ikke lenger å drasse med seg de meteorittbefengte tingene sine, og har derfor bestemt seg for å kvitte seg med dem på Internett.

Prisen på meteorittsofaen har så langt bare kommet opp i skarve 400 new zealandske dollar (omlag 2000 norske kroner). Auksjonen hos Trade Me vil pågå fram til mandag.

Selve meteoritten er ikke til salgs. Den ble kjøpt av Auckland War Memorial Museum for en pris tilsvarende omlag 200.000 norske kroner.

Personvernpolicy