Morgenstund er vel tull i grunn

Artikkelen fortsetter under annonsen

B-gjengen vil i førersetet. Danske B-mennesker vil endre A-samfunnet. Også nordmenn er våkne for ideen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverre Magnus er nok ingen B-prins, men heller ikke han er alltid helt på hugget. Foto: Lise Åserud / SCANPIXSverre Magnus er nok ingen B-prins, men heller ikke han er alltid helt på hugget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

«Som et kronisk B-menneske må jeg si at dette er et av de beste tiltak jeg har sett på lang tid», skriver oslogutten Geir på hjemmesiden til den nye danske foreningen for B-mennesker.

- Vi vil ha en revolusjon, sier lederen av den nye B-gjengen, Camilla Kring, til avisen Politiken.

Hun mener at det finnes en mengde B-mennesker som blir oppfattet som dovne bare fordi de fungerer bedre på andre tidspunkt av døgnet enn morgenen.

Norske Geir er en av de mange som har fått øynene opp for det nye tiltaket. Hos det danske B-samfundet er det ikke morgenstunden som hylles. Her spør en heller om du elsker «rolige morgenstunder og aktive aftenstunder?» og «er mest produktiv etter kl 10?»

- Jeg har alltid hatt problemer med å komme meg opp, likeså med å sovne. Helt fra jeg var liten har jeg blitt anklaget for å være doven, og for å skulke unna skole og lignende. Selv om jeg dog mistet endel tidlige skoletimer, og dermed fikk problemer med stort fravær på skolen, fikk jeg allikevel blandt de beste karakterene i klassen, skriver Geir i sin hyllest av B-samfundet.

Lederen Camilla Kring har skrevet en oppgave ved Danmarks Tekniske Universitet om temaet A- og B-mennesker. Hun mener A-samfunnet har sine røtter i døgnrytmer arvet fra det gamle bondesamfundet.

- Det er flere B-mennesker enn A-mennesker, mener hun.

- Hvorfor skal vi da leve under A-tyranniet? Samfunnsstrukturene støtter primært opp om A-menneskene og mange har da tungt for å få tingene til å henge sammen, sier Kring til Politiken.