Nekter å kommentere Valla-bråket

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) nekter å kommentere bråket rundt LO-leder Gerd-Liv Valla. - Brutalisering av norsk arbeidsliv har fått et ansikt, mener Lars Sponheim (V).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg fotografert under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag der han måtte svare på spørsmål LO-leder Gerd-Liv Valla Foto: Erlend Aas / SCANPIXStatsminister Jens Stoltenberg fotografert under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag der han måtte svare på spørsmål LO-leder Gerd-Liv Valla Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Oslo (NTB-Bård Idås): I Stortingets spørretime onsdag ble statsministeren presset av både Høyre, Frp, Venstre og KrF til å kommentere striden mellom Valla og Ingunn Yssen, den tidligere internasjonale sekretæren i LO.

- LO-lederen sa at håndteringen av personalkonflikten var forbilledlig og kunne være et skoleeksempel for norsk arbeidsliv. Er statsministeren enig, spurte Høyre-nestleder Per-Kristian Foss.

- Denne regjeringen er imot mobbing. Men det er viktig at en statsminister er ryddig når det gjelder ansvarsfordeling. Det vil være galt av meg å gå inn i en enkelt bedrift og ta stilling til en personalsak, svarte Stoltenberg.

Flere representanter viste til at Vallas håndtering av personalkonflikten har en normsettende virkning for norsk arbeidsliv, og antydet at Stoltenberg tilbakeholdenhet skyldes samrøre mellom Ap og LO.

- Jeg registrerer at brutalisering i norsk arbeidsliv har fått et ansikt. Det å ta en Valla, kan bli en unnskyldning for mange. Er ikke statsministeren redd for disse signaleffektene, spurte Venstre-leder Lars Sponheim.

(©NTB)

Personvernpolicy