Averterte etter datter - 100 meldte seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kinesisk pensjonistpar averterte etter en datter som kunne ta hånd om dem etter at deres sønn flyttet til Canada. Over hundre kvinner meldte seg i håp om å bli deres «nye datter».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tian Zhendong og Ding Shuhui fra Wuhan har følt seg «ensomme og fortapte» etter at sønnen deres flyttet til Canada med sin kone. Selv om sønnen ringer hjem hver uke er savnet så stort at de trenger en erstatter, skriver avisen Guangzhou Daily.

- Jeg angrer på at jeg lot ham dra, sa moren til den kinesiske avisen. Og nå vil han ikke tilbake til Kina.

Paret har flere ganger vært på besøk i Canada, men de har aldri klart å finne seg til rette i landet. Etter seks år i ensomhet og lengsel bestemte de seg for å søke etter en ny «datter» som kan tilbringe tid sammen med dem og ta seg av dem. Den nye datteren skal til og med få sin egen leilighet hvis hun klarer seg gjennom prøveperioden på tre år.

De bedyrer at de ikke er ute etter en hushjelp, men «noen som kan være sammen med oss til vi dør,» sier den emigrerte sønnens far.

Konkurransen blant døtrene har vært hard og bare fem kandidater står igjen. Paret ventes å peke ut den utvalgte ganske snart.

Kilde: Reuters