Klart for rettsbelæring i NOKAS-saken

Tirsdag formiddag skal dommer i NOKAS-saken belære juryen, før den trekker seg tilbake og avgjør skyld eller uskyld for de 13 tiltalte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagdommer Daniel Lunde under Nokas saken i Stavanger. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)Lagdommer Daniel Lunde under Nokas saken i Stavanger. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Stavanger (NTB): Lagdommer Daniel Lunde gir i dag sin veiledning til juryen som skal avgjøre skyld eller uskyld for de 13 tiltalte. Fire av de tiltalte hevder fortsatt at de er uskyldige.

Juryen skal ta stilling til tre hovedspørsmål: Er de tiltalte skyldige i å ha vært med på ranet, skal de dømmes for dødsfølgen og ble ranet utført som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe? Kun David Toska og Kjell A. Schumann har erkjent straffskyld for dødsfølgen, mens to av de tiltalte, Thomas Ingebrigtsen og William Pettersen, ikke er tiltalt for dødsfølgen.

Ingebrigtsen er den eneste av de tiltalte som har sagt seg skyldig etter den straffeskjerpende paragraf 60a, som innebærer at ranet er begått som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe. Bestemmelsen innebærer at fengselsstraffen kan økes med fem år.

Juryen skal også ta stilling til om Erling Havnå er skyldig i ranet av Postens Brevsenter i Oslo i oktober 2004.

Juryen har antydet at den vil bruke to-tre dager på sin rådslaging. Det betyr at den kommer med sin kjennelse senest fredag. Dersom ikke noe uforutsett skjer, faller dom i saken 15. februar. (©NTB)


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus