Snowboardere demonstrerte for snø

Rumenske snowboardere blokkerte veien foran den nasjonale værmeldingstjenesten for å demonstrere mot mangelen på snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av den milde vinteren i Europa står trærne allerede i blomst i Bonns botaniske hage. Det er mer enn seks uker før normalen. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay.På grunn av den milde vinteren i Europa står trærne allerede i blomst i Bonns botaniske hage. Det er mer enn seks uker før normalen. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay.

Det har vært en unormal vinter i hele Europa. Sommerfuglene flagrer i Polen. I tyske parker står trærne i blomst. Ved Middelehavets kyst har badeglade franskmenn kastet av seg klærne for å ta en dukkert.

Og i Romanias hovedstad Bucuresti har en gjeng med snøglade snowboardere stanset trafikken for å vise hva de synes om den milde vinteren.

For å si det kort og enkelt, så syntes snowboarderne ikke noe om den. De ville mye heller ha snø, og organiserte derfor en sitt-ned-aksjon foran den nasjonale værmeldingstjenesten.

Aksjonen ble først avblåst idet en av metereologene kom ut og lovte at de skulle bringe klagen videre til «høyere autoriteter».

Skianlegg i Romania har i vinter lidd av samme syndrom som resten av Europa: Kronisk mangel på snø, og temperaturer så høye som opptil 19 grader.

Nå kan det imidlertid se ut som om snowboardernes aksjon kan ha hatt en viss effekt. Den nasjonale værtjenesten i Romania melder om sjanser for snø mot slutten av uka.

Kilde: Ananova.com

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus