23 etasjer høy iPod

Dubai får enda et nytt landemerke. Denne gang er det en iPod på 23 etasjer. (Illustrasjon: Omniyat Properties).<p> </p>
Dubai får enda et nytt landemerke. Denne gang er det en iPod på 23 etasjer. (Illustrasjon: Omniyat Properties). 

Går alt etter planen får Dubai enda et nytt landemerke. Denne gang er det en iPod på 23 etasjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens alle andre prøver å få iPoden til å bli så liten som mulig, går Dubai den andre veien. Nå skal de bygge et hypermoderne høyhus på 23 etasjer utformet som Apples populære MP3-spiller.

Bygningen skal stå på en slags dockingstasjon og helle seks grader for å få det rette utseendet. Men det er ikke bare på utsiden byggverket skal gi moderne assosiasjoner når det etter planen står ferdig i 2009.

De 200-280 leilighetene og kontorene som skal fylle høyhuset blir spekket med de nyeste teknologiske løsninger.

Det er Hong Kong-arkitekten James Law som har tegnet prosjektet som skal koste rundt 4,5 milliarder kroner. Law har spesialisert seg på å blande arkitektur og teknologi.

Sammen med IBM har han blant annet utviklet en teknologi som løpende tilpasser husets innretning til beboerne, og hvor en elektronisk butler sørger for kontakt mellom systemet og beboeren.

Til nyhetskanalen CNN sier han at han ikke vil ut med nøyaktig hva beboerne kan forvente av iPod-prosjektet i Dubai. Men han innrømmer at han vil benytte noen av elementene han har utviklet til sin egen leilighet. Det dreier seg blant annet om tv-skjermer som fyller en hel vegg, vegger som kan flyttes gjennom stemmestyring samt sensorer som fortløpende regulerer temperatur og belysning til beboeren.

Det er eiendomsutviklere Omniyat Properties som står bak iPod-huset som har fått det passende navnet iPad.

Personvernpolicy