Kritikere hjelper bin Laden

USAs visepresident Dick Cheney beskylder dem som kritiserer president Bushs nye Irak-plan, for å spille rett i hendene på Osama bin Laden og internasjonal terrorisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs visepresident Dick Cheney (bak, til venstre) mener at alle som kritiserer president Bushs nye plan for å vinne Irak-krigen, hjelper Osama bin Laden og den globale terrorismen. Foto: REUTERS/ Larry DowningUSAs visepresident Dick Cheney (bak, til venstre) mener at alle som kritiserer president Bushs nye plan for å vinne Irak-krigen, hjelper Osama bin Laden og den globale terrorismen. Foto: REUTERS/ Larry Downing

Cheney sa til TV-kanalen Fox søndag at den farligste blunderen USA kunne gjøre, ville være en tilbaketrekking av styrker fra Irak, ikke den midlertidige utplasseringen av flere soldater.

Litt senere sa president Bush selv til CBS-programmet «60 Minutes» at han er fast bestemt på å sende nye soldater til Irak, selv om Kongressen går imot. Han mener han har myndighet til å sende soldatene «uansett hva Kongressen måtte ønske».

- De kan prøve å stanse meg, men jeg har bestemt meg, og vi gjennomfører planene, sa Bush.

Han gjentok sin holdning om at USAs tilstedeværelse i Irak er del av en bredere ideologisk kamp mot islamsk ekstremisme og terrorisme.

- Om vi ikke lykkes i Irak, vil vi etterlate oss et Midtøsten som setter Amerika i fare i framtiden, sa han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus