Borgelig krangel om kontantstøtte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontantstøtte bør bare gis til norske statsborgere, mener en intern arbeidsgruppe i Fremskrittspartiet. Høyre og KrF er kritiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Willy Amundsen (Frp) får liten støtte fra Høyre og KrF til tanken om bare å gi kontantstøtte til norske statsborgere. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Per Willy Amundsen (Frp) får liten støtte fra Høyre og KrF til tanken om bare å gi kontantstøtte til norske statsborgere. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Den interne arbeidsgruppen kommer med innspillet i forkant av regjeringens framleggelse av forslag til ny utlendingslov.

Kontantstøtten er mye brukt av innvandrere, og innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Fremskrittspartiet mener at dette skaper problemer for integreringen, melder NRK.

Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til forslaget.

- Det blir vanskelig hvis statsborgerskapet skal være avgjørende for hva slags velferdsordninger en har rett til i Norge. Det vil også være vanskelig innenfor EØS-avtalen å innføre et slikt skille. Velferdsordninger der er knyttet til om du bor i landet eller ikke, sier hun.

KrFs nestleder May-Helen Molvær Grimstad sier hun er skuffet over Frps forslag. Hun mener kontantstøtten kan bidra til å fremme kvinners stilling.

- Vi vet at kontantstøtten betyr mest for dem som har minst når det gjelder økonomisk likestilling. Jeg tror mange opplever utspillet til Frp som diskriminerende, sier hun til NRK. (©NTB)