Mann over bord

Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk sjømann har falt over bord fra et lasteskip utenfor Rekefjord i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et Sea King redningshelikopter er på vei ut i Nordsjøen for å bistå i letingen. Her er det i aksjon i en tidligere øvelse. Ill.foto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX / HOEt Sea King redningshelikopter er på vei ut i Nordsjøen for å bistå i letingen. Her er det i aksjon i en tidligere øvelse. Ill.foto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX / HO

En 27 år gammel russer er savnet etter at han falt over bord fra det Malta-registrerte lasteskipet «Kadri» utenfor Rekefjord i Rogaland mandag morgen.

Mandag ettermiddag ble det lett i området mellom Rekefjord og Sokndalstrand. Leteforholdene er meget vanskelige med stiv kuling, grov sjø og fire til seks meter høye bølger. Sjømannen skal ikke ha hatt overlevingsdrakt på seg da han forsvant.

- Lasteskipet meldte klokken 07.47 fra om at de hadde mistet en mann over bord, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Etter det han kjenner til, merket mannskapet om bord i det 100 meter lange skipet umiddelbart at de hadde mistet en av besetningen. Likevel mistet de ham av syne, og Hovedredningssentralen har ingen informasjon om hvor mannen kan være. (©NTB)