Vil utfordre USA

Ecuadors nye president Rafael Correa lover radikale endringer i landet som har hatt åtte presidenter på ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ecuadors nye president Rafael Correa (th) vil sammen med sin kollega i Venezuela, Hugo Chavez, utfordre USA. Foto: REUTERS/Guillermo GranjaEcuadors nye president Rafael Correa (th) vil sammen med sin kollega i Venezuela, Hugo Chavez, utfordre USA. Foto: REUTERS/Guillermo Granja

Correa skal mandag avlegge sin presidented. Blant dem som skal overvære seremonien er flere av Latin-Amerikas venstreorienterte ledere, som Hugo Chavez i Venezuela og Evo Morales fra Bolivia, mens Irans president Mahmoud Ahmadinejad er invitert som æresgjest.

43 år gamle Correa, som tidligere har vært finansminister, vant presidentvalget i november i fjor med stort flertall. Han har markert seg som en glødende kritiker av USA, og har lovet å utfordre de upopulære politiske elitene i landet og få millioner av landets innbyggere ut av fattigdommen.

Irans president ankom Ecuador søndag, og Ahmadinejad sier han vil invitere Correa til Iran.

- Vi er interessert i å styrke våre bånd til Latin-Amerika, særlig med Ecuador, i tillegg til andre land i verden, sier Irans president. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus