Vil møte Abbas

USAs utenriksminister Condoleezza Rice og Israels statsminister Ehud Olmert er blitt enige om å holde et toppmøte med palestinernes president Mahmoud Abbas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Condoleezza Rice og Israels statsminister Ehud Olmert ønsker et møte med palestinernes president Mahmoud Abbas. Foto: REUTERS/Moshe Milner/GPO/HandoutUSAs utenriksminister Condoleezza Rice og Israels statsminister Ehud Olmert ønsker et møte med palestinernes president Mahmoud Abbas. Foto: REUTERS/Moshe Milner/GPO/Handout

Møtet kommer i stand for å få fart på fredsforhandlingene, men det er foreløpig ikke kjent når og hvor møtet mellom de tre vil finne sted, melder israelsk radio.

Rice møtte Olmert i Jerusalem mandag, dagen etter at hun lovet Abbas at USA vil engasjere seg sterkere for å finne en løsning på konflikten i Midtøsten.

Etter et nærmere tre timer langt møte med Olmert fortsatte Rice til Egypt. Hun skal også til Kuwait og Saudi-Arabia for å samle støtte til gjenopplivingsforsøket av fredsavtalen for Midtøsten.

Olmert og Abbas hadde sitt første formelle møte den 23. desember i fjor etter amerikansk press.

Etter møtet lovet Olmert å fjerne flere veisperringer på Vestbredden og overføre 100 millioner dollar av palestinernes skatteinntekter til Abbas. Men ifølge palestinere er ingen av løftene gjennomført. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus