Ansetter ny direktør ved UiB

Universitetet i Bergen ansetter ny universitetsdirektør. Fire av totalt sju kandidater er allerede tilknyttet universitetet, mens to andre ikke vil at navnene skal offentliggjøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, føler seg trygg på at de har gode søkere til stillingen som ny universitetsdirektør (Foto: Universitetet i Bergen).Professor Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, føler seg trygg på at de har gode søkere til stillingen som ny universitetsdirektør (Foto: Universitetet i Bergen).

Rektor Sigmund Grønmo er meget fornøyd med søkerlisten. Han har allerede hatt de innledende samtalene med flere på listen, og en ny universitetsdirektør forventes å være på plass i løpet av februar.

Disse personene har søkt på stillingen:

  • Kjell Bernstrøm, personal- og økonomidirektør ved UiB

  • Kari Tove Elvbakken, forskningsdirektør for Rokkansenteret, UNIFOB

  • Nils Ove Hoem, forskningsdirektør ved MDS Pharma Services i Hamburg

  • Audun Rivedal, fakultetsdirektør ved Historisk-filosofisk fakultet, UiB

  • Mette Myrmell Torrissen, utdanningsdirektør ved UiB.

I tillegg til de fem personene som Universitetet i Bergen har offentliggjort navnene på, er det to kandidater som har bedt om at navnene ikke kommer ut. Rektoren Sigmund Grønmo ønsker ikke å si noe om disse to kandidatene til Neste Klikk.

Det er en bra liste, dette?

- Ja, det er det. Min viktigste kommentar i denne sammenheng er at når vi ser kandidatlisten, så er jeg trygg på at vi får en god universitetsdirektør, sier Grønmo til Neste Klikk..

Er det noen som peker seg ut?

- Det vil jeg ikke kommentere nå, jeg vil være åpen for å finne den best kvalifiserte kandidaten gjennom utvelgelsesprosessen vi skal igjennom nå. Vi forventer at vi vil ha ansettelsen klar i løpet av februar.

Hvor viktig er det at en direktør har kjennskap til universitetsmiljøene?

- Det vil vi for så vidt legge stor vekt på, og det er også et av kvalifikasjonskravene. Kandidaten trenger ikke nødvendigvis å kjenne til Universitetet i Bergen spesifikt, men innsikt i universitetenes egenart og faglige virksomhet er et viktig kvalifikasjonskrav.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus