Fedje omringet av oljesøl

Det voldsomme uværet natt til søndag bidro til at oljen fra det havarerte lasteskipet «Server» spredte seg over et stort område. Rundt hele Fedje er det konstatert oljesøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frivillige ungdommer fra WWF-Norge kom til Fedje søndag for å delta i oljeoppsamlingen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix. Frivillige ungdommer fra WWF-Norge kom til Fedje søndag for å delta i oljeoppsamlingen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix.

Fedje (NTB-Kjell Sletta): Søndag ettermiddag ble en ferje med utstyr for å samle opp olje satt inn på det mest forurensede området. Andre steder på øya skulle det spres bark som skulle suge opp olje slik at den kunne samles opp.

Flere frivillige arbeidet med å fjerne oljesøl med enkle midler søndag. Fra WWF-Norge hadde en liten gruppe med samlet seg i Fyrsundet like ved havaristedet, der de forsøkte å samle opp olje i bøtter.

Kurt Oddekalv fra Norges Miljøvernforbund var også på stedet. Han hadde mindre tro på de enkle tiltakene som kommunen og frivillige fra WWF satte i gang. Oddekalv påpekte at oppsamling av olje kan være farlig arbeid og etterlyste et mer aktivt engasjement fra Kystverkets side på Fedje.

Oddekalv sier til NTB at han frykter at oljesølet kan føre til at sjøfuglene som lever mellom Sognefjorden og Bergen dør. Selv hadde han søndag funnet en død Lomvi i Gulen, flere kilometer fra havaristedet utenfor Fedje.

- Lomvi er en av våre aller mest truede fugler. Vi har ingen å miste, sier Oddekalv.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus