Prins Harry kan bli sendt til Irak

Prins Harry, som er tredjemann i arvefølgen til den britiske tronen, kan bli sendt i krigen i Irak. Regimentet han gjør tjeneste i, skal utplasseres i Irak i april, skriver London-avisen News of the W

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias prins Harry i full krigsmundur, blant annet baskerlue fra regimentet Blues and Royals. Prinsen og hans kamerater i dette regimentet kan nå bli sendt til aktiv tjeneste i krigsområdene i Irak, der han kan bli et fristende mål for opprørere og andre lovløse grupper skrev London-avisen News of the World søndag. Verken forsvarsdepartementet eller hoffet i London vil kommentere saken (Foto: Ian Holding, SCANPIX/REUTERS)Storbritannias prins Harry i full krigsmundur, blant annet baskerlue fra regimentet Blues and Royals. Prinsen og hans kamerater i dette regimentet kan nå bli sendt til aktiv tjeneste i krigsområdene i Irak, der han kan bli et fristende mål for opprørere og andre lovløse grupper skrev London-avisen News of the World søndag. Verken forsvarsdepartementet eller hoffet i London vil kommentere saken (Foto: Ian Holding, SCANPIX/REUTERS)

London (NTB-Reuters-AFP): En talsmann for det britiske hoffet ville søndag ikke bekrefte meldingen, og heller ikke fra forsvarsdepartementet i London kom det noen kommentar. Prinsen gjør for tiden tjeneste i regimentet Blues and Royals, som etter planen skal utplasseres i Irak i april.

- Kongefamilien og toppledelsen i hæren er klar over at prinsen kan bli et fristende mål for opprørere og andre væpnede grupper i Irak, skrev News of the World. Avisen viser til en ikke navngitt kilde i hæren, som påpeker at Harry til uken skal på kurs blant annet i arabisk.

- Denne opplæringen gis utelukkende til soldater som har fått grønt lys for avreise til Irak. De kaster ikke bort tid, penger og krefter for noen andre, så hvis en soldat får slik trening, skal han til Irak - så enkelt er det, sier vedkommende.

Både Harry og hans eldre bror William gjør for tiden tjeneste i Blues and Royals. Harry har gjort det klart at han ikke har gått inn i forsvaret for å være til pynt, men at han gjerne drar til Irak der 129 britiske soldater er drept siden den USA-ledede invasjonen i 2003.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus