Pleasure aka Fred Ball og Brett Anderson på Mono!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens du satt og så Pleasure, aka Fred Ball og eks-Suede sjef Brett Anderson «live» på Skavlan, ruslet Fred selv rundt i lokalene på utestedet Mono. Bare et lite fjærkast unna satt Neste Klikks utsendt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I ventetiden i baren tenker jeg på Arne Ball aka Arne Scheie. Og alle tippekampene fra Loftus Road. Jeg klarer verken å få fotballaget Queens Park Rangers eller herrene Fred og Arne Ball ut av hodet. De slår langpasninger og skyter hardere enn Peter Lorimer. I en liten periode hopper spillere som Stan Bowles, Don Givens og Tony Currie ut av munnen til Arne Ball. Alt dette bare fordi Fred Ball dagen før hadde fortalt meg at han holder med Queens Park Rangers.

Så - midt i nok en millimeterpresis pasning - hopper Fred Ball med band opp på Monos scene. En sortkledd Fred med hvite joggesko kaster seg over tangenter i alle farger og former og setter det hele i gang. Og etter en litt nervøs åpning svinger det mer og mer. Feit funky musikk ikledd discorytmer og poptakter.

Vokalisten, med dagens beste sveis, lar gitaren snakke for seg samtidig som trommisen og bassisten holder rytmene i sjakk. Fred selv hopper opp og ned som en glad guttunge. Etter to-tre rykende ferske låter, som funker aldeles utmerket live, entrer en opplagt Brett Anderson scenen.

Har du ennå ikke hørt låta «Back to You», skrevet av Fred Ball og Brett Anderson, bør du benytte anledningen her og nå (se videoen). Og at låta sitter som en kule live denne fredagskvelden, hersker det ingen tvil om. Det var rett og slett kult å se en leken og gutteaktig Fred Ball kompe den sofistikert og erkebritiske Brett Anderson, som på midten av 90-tallet rulet Britannia.

Fordi dette var en minikonsert er det vanskelig å trekke konklusjoner. Men Pleasure aka Fred Ball overbeviste såpass at jeg allerede gleder meg til å høre hans nye album «Pleasure 2». Eller for å si det med fotballspråket: Fred Ball slo i går en langpasning Arne Ball definitivt ville satt stor pris på. Stang inn? Yep.