Rice til Midtøsten uten fredsplan

USAs utenriksminister Condoleezza Rice starter lørdag en rundreise i Midtøsten. Men hun har ikke pakket med seg noen konkret fredsplan for regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rice skal etter planen først besøke Israel og de palestinske områdene, men hun har ikke tenkt å lansere noe løsningsforslag for konflikten mellom israelerne og palestinerne.

- Jeg kommer ikke med et forslag. Jeg kommer ikke med en plan, sa hun da reisefølget gjorde et opphold i Shannon i Irland lørdag.

- Som akademiker har jeg brukt mye tid på å lese om tidligere forsøk på å løse konflikten, og noe er krystallklart: Hvis du ikke legger et skikkelig grunnlag, kommer du ikke til å lykkes, sa hun.

- Dessuten mener jeg at en slik plan ikke kan være «made in America». Framgang vil kreve deltakelse fra alle parter.

Rice skal også besøke Egypt, Jordan, Saudi-Arabia, Kuwait, Tyskland og Storbritannia, og det er ventet at USAs nye strategi for krigføringen i Irak vil stå høyt på dagsordenen under rundreisen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus