USA benekter rykter om Iran-krig

USAs president George W. Bush hadde godkjent den siste tidens militære aksjoner mot iranere i Irak. Men angrepene varsler ikke krig mot Iran eller Syria, sier amerikanske ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanere protesterer mot krigen i Irak. Amerikanske tjenestemenn sa lørdag at den siste tidens militære aksjoner mot iranere i Irak ikke er noe forvarsel om krig mot Iran og Syria. Seks iranere ble torsdag tatt til fange i en amerikansk aksjon i byen Arbil i Nord-Irak, og ifølge tjenestemenn i Washington var disse mennene medlemmer av en gruppe som hisser til uro i Irak (Foto: Molly Riley, SCANPIX/REUTERS) Amerikanere protesterer mot krigen i Irak. Amerikanske tjenestemenn sa lørdag at den siste tidens militære aksjoner mot iranere i Irak ikke er noe forvarsel om krig mot Iran og Syria. Seks iranere ble torsdag tatt til fange i en amerikansk aksjon i byen Arbil i Nord-Irak, og ifølge tjenestemenn i Washington var disse mennene medlemmer av en gruppe som hisser til uro i Irak (Foto: Molly Riley, SCANPIX/REUTERS)

Washington (NTB-Reuters-AFP): Utenriksminister Condoleezza Rice sa i et intervju med avisen New York Times lørdag at aksjonen i Arbil i Nord-Irak sist torsdag var i tråd med presidentens ordrer. Ordrene ble utstedt for flere måneder siden, tilføyde hun.

Seks iranere ble tatt til fange i en amerikansk aksjon i byen Arbil i Nord-Irak, og ifølge tjenestemenn i Washington var disse mennene revolusjonsgardister. USA anklager den iranske revolusjonsgarden for å hisse til opprør i Irak.

Men arrestasjonene i Arbil er ikke ledd i forberedelser til krig mot Iran eller Syria, sa pressetalsmann Tony Snow i Det hvite hus i Washington lørdag. - Dette er et rykte som svirrer og går, en slags moderne legende, framholdt han.

Utenriksminister Rice tilføyde i et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC at USA ikke har planer om å trappe opp krigen i Irak gjennom konfrontasjoner med iranske grupper der. Å slå til mot iranerne er ingen opptrapping, det er bare god politikk, sa hun.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus