Halvparten av mobbeofre på jobb mobbes av sjefen

Halvparten av dem som blir mobbet på jobben, mobbes av en leder, viser statistikk utarbeidet ved Universitetet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Oslo (NTB): Tallene fra 2006 viser at det er vanskelig å nå fram for dem som blir mobbet på jobb.

- Nåløyet for å få erstatning gjennom rettsapparatet er svært trangt for en vanlig arbeidstaker. Høyesterett har uttalt at det skal mye til, i tillegg har man ofte ikke vitner og dokumentasjon på at mobbingen har funnet sted, sier Harald Pedersen, advokatfullmektig i kontorfellesskapet Arbeidsrettsadvokatene og spesialist på psykososialt arbeidsmiljø, til Aftenposten.

Pedersen sier dokumentasjon er viktig. Man kan si fra til verneombud, tillitsvalgte, til den det gjelder eller til lederen over. Pedersen anbefaler å bruke e-post.

- Det er viktig å si ifra for å ha noe å vise til i retten, men dette kan ofte være en utfordring når det er lederen som er mobberen, sier han.

Ståle Einarsen, professor ved psykologisk fakultet på Universitet i Bergen, sier at 2,5 prosent av arbeidstakere som blir mobbet av sjefen, kan få fysiske og psykiske problemer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus