Traktorgalskap, sjøsyke og den japanske bordellkultur

Det har vært en hektisk uke i riksmediene. Løpske traktorførere, sjøsyke-vegring blant unge, smale midjers kulturhistorie og japanske bordeller fulle av prostituerte har vært blant sakene på dagsorden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tøysetjeneste for deg som har ligget i koma eller vært opptatt med noe viktig og/eller kjedelig.

Her er noen av ukens festligste nyhetssaker:

Mandag

: Stavanger Aftenblad, Dagbladet og VG kan melde at en politiet på Jæren jaktet på en 16 år gammel beruset traktorfører natt til søndag. Traktoren hadde ikke høyere hastighet enn 20 kilometer i timen, men den var for stor til å bli stoppet med en spikermatte. Det er uklart hvilken farge det var på traktoren og hvordan værforholdene var.

Tirsdag

: Dagens Næringsliv med flere kan melde at maritim næring vil ha flere unge til å drømme om et yrkesliv på sjøen. Foreløpig er det imidlertid svært få som drømmer om et yrkesliv som styrmann, matros eller skipskokk og derfor lanserer næringen naturlig nok nettsiden ikkeforalle.no, hvor det blant annet er corny bakgrunnsmusikk og måkeskrik.

En undersøkelse næringen har bestilt, viser at hele syv av ti unge ikke ønsker et liv som sjømann fordi de ikke liker å være på sjøen, ikke vil være borte fra familien i lange perioder av gangen og ikke vil bli sjøsyke.

«Maritime yrker passer ikke for alle, men det passer for de spesielle,» sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund. «Vi håper denne kampanjen vil gi oss de beste hodene i mange år fremover,» tilføyer hun. Det er uklart hvorfor noen er tjent med å la landets beste hoder være sjøsyke på havet langt borte fra familien.

De unge liker ikke sjøen. Svært få drømmer om et yrkesliv som styrmann, matros eller skipskokk, viser en ny undersøkelse. Men maritim utdanning gjør deg svært populær på land. Her et bilde fra Kongeskipet K/S Norge. (Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)De unge liker ikke sjøen. Svært få drømmer om et yrkesliv som styrmann, matros eller skipskokk, viser en ny undersøkelse. Men maritim utdanning gjør deg svært populær på land. Her et bilde fra Kongeskipet K/S Norge. (Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

På den annen side det kanskje ikke nødvendig å være så lenge på sjøen. «Maritim utdanning og erfaring gjør unge i dag meget ettertraktede - også på land,» sier styreleder i stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse. Det er riktignok litt uklart på hvilken måte en styrmann eller en matros vil være ettertraktet på land.

Onsdag

: VG og Dagbladet kan melde at Dagsavisen kan melde at nordmenn sjelden klager på dårlig vin. Vinmonopolet råder folk til ikke å drikke vin de synes lukter vemmelig. Det er uklart hva som skiller «vemmelig» lukt fra «tydelig rustikt stallpreg,» «anelse av kattepiss på stikkelsbærbusker» og «et hint av råttent løv».

Torsdag

: VG og Dagbladet kan melde at NTB kan melde at statuen av skuespiller Per Aabel foran Nationaltheatret er forsvunnet. Litt senere på morgenen ble det klart at statuen bare er på verksted. Det er uklart når statuen vil være tilbake og livet kan gå videre.

Til tross for at det ikke er fredag før om noen timer kan Dagbladet melde at smal midje er attraktivt på kvinner over hele verden, og alltid har vært det, med unntak av en merkelig periode i overgangen fra renessanse til opplysningstid i Europa. Det er uklart hva i himmelens navn vi skal gjøre nå som dette er kjent.

Fredag

: Etter en prematur publikasjon om sex torsdag forsøker Dagbladet å kompensere tabben med et reisebrev fra Japanske bordeller. De er etter sigende «fulle av jenter» og de mannlige kundene kan ta fritt for seg. Det er uklart om dette pussige fenomenet vil bre om seg i andre deler av verden.

Aftenposten kan forøvrig melde at en lastebåt ikke har kollidert med noe i Nordsjøen. Dette kommer på toppen av alle bilene som det siste døgnet har kjørt E6 uten å skli av veien.

I helgen og neste uke

: Se opp for båter og biler som muligens ikke kan kollidere eller ei.

Forsidefoto: Lise Åserud, Scanpix

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.

Mer i Neste Klikk:


Uken i mediene


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus