40 prosent flere innvandrere i Oslo

Antall innvandrere i Oslo har de siste fem årene økt med 40 prosent, og stadig flere av dem velger å bo i drabantbyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sju bydeler har over 20 prosent av befolkningen ikke-vestlig bakgrunn. Det er denne befolkningsgruppen som vokser raskest i hovedstaden.

101.649 ikke-vestlige innvandrere bor nå i Oslo, og utgjør 18,9 prosent av alle innbyggerne i hovedstaden, ifølge tall som er presentert i siste nummer av Oslo-Speilet.

De ikke-vestlige innvandrerne er fordelt svært ujevnt i Oslo, opplyser spesialrådgiver Paul Håvard Kvangraven i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

- På slutten av 1990-tallet begynte de ikke-vestlige innvandrerne å selge sine små ett- og toroms leiligheter i Oslo sentrum og kjøpte tre- og fireroms leiligheter i drabantbyene i stedet, sier han.

Det er bydelene i ytre by som har størst andel ikke-vestlige innvandrere. Bydel Søndre Nordstrand har flest, med 38,4 prosent ikke-vestlige innvandrere.

- Det er virkelig spesielt at i bydel Gamle Oslo har det vært en relativ nedgang i antall ikke-vestlige innvandrere siden år 2000. Det er stikk i strid med spådommene på 1990-tallet om at bydelen ville bli en innvandrergetto, sier Kvangraven.

Han tror beboerne i bydelene i Oslo indre øst de neste ti årene i stadig større grad vil være etniske nordmenn fra middelklassen med god kjøpekraft. (©NTB)

Personvernpolicy