– Jeg ble mobbet og trakassert av Valla

Tidligere internasjonal sekretær i LO, Ingunn Yssen, hevder hun ble mobbet og trakassert på jobben av LO-leder Gerd-Liv Valla. Mobbingen skal ha pågått i tre og et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingunn Yssen hevder seg mobbet og trakassert av LO-leder Gerd Liv Valla (Foto: Knut Falch, SCANPIX).Ingunn Yssen hevder seg mobbet og trakassert av LO-leder Gerd Liv Valla (Foto: Knut Falch, SCANPIX).

Onsdag sa Yssen opp sin stilling i LO etter å ha vært sykemeldt i fem måneder. Yssen retter sterke påstander mot Valla, skriver VG.

«Det er ikke bare meg i LO som har blitt behandlet dårlig av Gerd-Liv Valla. Det finnes flere. LOs leder er både hyggelig, oppmuntrende og sjenerøs med ros så lenge hun blir møtt med hengiven underkastelse. Alle innsigelser, kritikk, selv det som er gitt med de beste intensjoner, blir oppfattet som illojalitet», skriver Yssen i sin oppsigelse.

Yssen ble gravid i 2004. Hun hevder Valla reagerte med skuffelse da hun fikk vite om graviditeten.

- Vi snakket om dette med å sitte sent på jobben og muligheten til å jobbe mye. Da sier hun til meg at det var jo ikke en del av planen at du skulle bli gravid, jeg må si jeg ble skuffet da jeg hørte det. Jeg reagerte ikke så voldsomt der og da, jeg ble mer overrasket, sier Yssen.

Gerd-Liv Valla avviser Yssens påstander om ulovlig mobbing og trakassering som «urimelige, meningsløse og feilaktige».

På en pressekonferanse på ettermiddagen torsdag uttalte Valla at beskyldningene ikke har rot i virkeligheten.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus