- UDI undergraver tariffavtalene

UDI undergraver tariffavtalene når de setter driften av asylmottak ut på anbud. Resultatet blir at de ansatte ikke får tarifflønn og at driften av mottakene ikke er forsvarlig, mener generalsekretær F

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Finn Erik Thoresen i Norsk Folkehjelp mener at UDi undergraver tariffavtalene når de setter driften av asylmottak ut på anbud (Foto: Sissel M. Rasmussen).Generalsekretær Finn Erik Thoresen i Norsk Folkehjelp mener at UDi undergraver tariffavtalene når de setter driften av asylmottak ut på anbud (Foto: Sissel M. Rasmussen).

Det var i et intervju med Radio Riks onsdag at sjefen i Norsk Folkehjelp hevdet at tilbydere på markedet underbyr hverandre for å få retten til å drive mottak. Hver gang et av mottakene blir lagt ut på anbud, så velger man bort kvaliteten, mener Thoresen.

- Vi vet jo også, og det er noe som LO burde vært opptatt av, at dette med krav om tariffavtaler ligger absolutt ikke inne i anbudene til UDI i det hele tatt. Og det er virkelig noe vi burde gripe fatt i og riste ganske kraftig i, sier Thoresen i intervjuet.

- For det betyr at vi som følger tariffavtalene ligger atskillig dårligere an i forhold til de som da vil velge å prise lønninger og betingelser for de ansatte mye lavere enn det tariffavtalene sier.

Kommunikasjonsdirektør Agnar Kaarbø i UDI bekrefter at det ikke stilles krav til tariffavtaler i forbindelse med anbud, men han påpeker samtidig at operatørene selvsagt skal følge norske lover og regler.

Kaarbø er uenig med generalsekretøren i Norsk Folkehjelp, som mener at konkurranseutsetting av mottaksdriften går på bekostning av kvaliteten.

- Vi er ikke kjent med at det ikke betales forsvarlige lønninger til folk som jobber ved norske mottak. Vi vet at det å drive mottak er krevende, og uten motiverte og dyktige ansatte er det ikke mulig å drive en forsvarlig mottaksdrift.

- Det er regjeringen som har bestemt at mottaksdriften skal konkurranseutsettes. Hvis kravene tilfredsstilles så er UDI pålagt å velge det billigste alternativet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus