Tilsto tre voldtekter

En overgrepssiktet 27-åring fra Ålesund har i lagmannsretten tilstått å ha voldtatt to jenter, en av dem to ganger, skriver Sunnmørsposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen ble i tingretten dømt for seks tilfeller av voldtekt. I tingretten nektet for å ha utført voldtekter. Han sto fast på dette også i starten av behandlingen i lagmannsretten.

- Han har hele tiden vedkjent å ha hatt seksuell omgang med de to jentene det her gjelder, men ikke at det har kommet under voldtektsparagrafen. Det gjør han nå, hovedsakelig for å gi jentene anerkjennelse for den forklaringen de har gitt i retten, sier mannens forsvarer Tor Even Gjendem.

27-åringen brukte internett til å komme i kontakt med de 13 jentene som omfattes av denne saken. Ifølge dommen i tingretten manipulerte og truet han jentene til sex. Han ble i tingretten dømt til ni års fengsel og til å betale en oppreisningserstatning på til sammen 1,5 millioner kroner.

Etter tilståelsen, som kom i Frostating lagmannsrett onsdag, er det fortsatt tre tilfeller av voldtekt og fire tilfeller av samleie med personer under 16 år som 27-åringen nekter å ha utført. Ankesaken fortsetter i Frostating lagmannsrett i dag, og avsluttes neste fredag. Det er ventet at dom i saken vil falle 25. januar. (©NTB)

Personvernpolicy