Få en leksjon i kjærlighet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan finne en partner som er verdt å holde på? Det er temaet for et nytt fag studenter i USA kan få studiepoeng for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Også universitetsutdannede kan trenge en leksjon eller to i kjærlighet. Det mener i hvert fall det lokale universitetet i Sioux Falls øst for Chicago, som fra februar av er klar med det første offisielle faget i dating på universitets-nivå.

Stevnemøter og prosessen med å finne den riktige partneren er nærmest en egen disiplin i USA. Og det å finne den store kjærligheten er slett ikke alltid forbundet med å danse på røde roser. Mange unge amerikanere har faktisk så store problemer på dette området at det går ut over oppmerksomhet og studier.

Derfor tilbyr universitetet i Sioux Falls faget «Finding Dates Worth Keeping» fra februar av. Faget er ment helt seriøst, og gir studiepoeng til de som velger å følge det.

Læreren i faget, partnerterapeuten Laurie Chaplin som selv har vært gift i 28 år, avviser overfor CNN at studiet er banalt og enkelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er sikker på at de som velger å følge dette studiet vil få noe igjen for det. Det vil endre deres liv.

- Vi går på universitetet for å få en utdannelse. Men våre kjærlighetsforhold betyr mer for oss enn noe annet, mener hun.

I kjærlighetsstudiet skal elevene blant annet lære om blind forelskelse, og ikke minst: når det er best å gå hver til sitt.