Få en leksjon i kjærlighet

Hvordan finne en partner som er verdt å holde på? Det er temaet for et nytt fag studenter i USA kan få studiepoeng for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Også universitetsutdannede kan trenge en leksjon eller to i kjærlighet. Det mener i hvert fall det lokale universitetet i Sioux Falls øst for Chicago, som fra februar av er klar med det første offisielle faget i dating på universitets-nivå.

Stevnemøter og prosessen med å finne den riktige partneren er nærmest en egen disiplin i USA. Og det å finne den store kjærligheten er slett ikke alltid forbundet med å danse på røde roser. Mange unge amerikanere har faktisk så store problemer på dette området at det går ut over oppmerksomhet og studier.

Derfor tilbyr universitetet i Sioux Falls faget «Finding Dates Worth Keeping» fra februar av. Faget er ment helt seriøst, og gir studiepoeng til de som velger å følge det.

Læreren i faget, partnerterapeuten Laurie Chaplin som selv har vært gift i 28 år, avviser overfor CNN at studiet er banalt og enkelt.

- Jeg er sikker på at de som velger å følge dette studiet vil få noe igjen for det. Det vil endre deres liv.

- Vi går på universitetet for å få en utdannelse. Men våre kjærlighetsforhold betyr mer for oss enn noe annet, mener hun.

I kjærlighetsstudiet skal elevene blant annet lære om blind forelskelse, og ikke minst: når det er best å gå hver til sitt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus