Meny

TV-programmer fra NRK kan lastes ned gratis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK har nå utvidet podkast-konseptet sitt fra kun radioprogrammer til også å inkludere TV-programmer. Dermed kan du laste ned TV-programmer gratis til datamaskiner og bærbare enheter.

Apple-sjef Steve Jobs har vært med på å gjøre podkasting-konseptet populært, blant annet på grunn av iTunes-programvaren og iPod-spillerne. (REUTERS/Kimberly White (UNITED STATES) / SCANPIX) Apple-sjef Steve Jobs har vært med på å gjøre podkasting-konseptet populært, blant annet på grunn av iTunes-programvaren og iPod-spillerne. (REUTERS/Kimberly White (UNITED STATES) / SCANPIX)

Oslo (NTB): I første omgang er NRK klar med sju ulike TV-sendinger som kan lastes ned gratis til datamaskinen din. Deretter kan de overføres ved hjelp av gratisprogrammer som iTunes til mobiltelefoner, iPod, personlige digitale assistenter (PDA) eller andre håndholdte enheter som er i stand til å spille av video. De som har Sony PSP, trenger ikke å gå veien via en datamaskin, skriver Aftenposten.

I motsetning til eksisterende tilbud om TV-sendinger direkte til mobiltelefon, er nedlasting av videopodkaster helt gratis. Når du først har lastet ned sendingene, er de dine og du kan ta vare på dem så lenge du vil. Dermed blir det enkelt å se på programmene uten å måtte følge sendetidspunktene på TV.

NRK har brukt lang tid på å utvikle konseptet.

- Dette har nok vært en modningsprosess der NRK har trengt tid til å vurdere plattformen og fenomenet. Vi var tidlig ute med radiopodkasting og kommer nå med video, så jeg synes vi har truffet planken ganske bra, sier podkastansvarlig Paul Arvid Jørgensen i NRK.

De sju programmene NRK foreløpig tilbyr, er Siste nytt, Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 med Norge i dag og sport, Oddasat, Kulturnytt, Urix, og Nyheter på tegnspråk.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus