Monsterugle terroriserer engelsk by

En gigantisk ugle terroriserer menneskene i sentrum av Middelsbrough.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bedre med en hubro på taket, enn ti i håret. En monsterhubro sprer terror i Middlesbrough. (Foto: Wikipedia).Det er bedre med en hubro på taket, enn ti i håret. En monsterhubro sprer terror i Middlesbrough. (Foto: Wikipedia).

Ifølge avisen The Sun stuper den store ugla ned fra takene i sentrum av Middelsbrough for å sneie tilfeldige forbipasserende nede på bakken.

Og for stakkarne som befinner seg midt i uglas sikte, vil nok opplevelsen fortone seg som temmelig dramatisk. Ugla er nemlig av typen hubro, som er det største kreket ugleverdenen har å by på.

Hubroer kan bli opptil 75 cm store med et vingespenn på mellom 1,5 og 1,8 meter. Det er stort nok til å ta knekken på både rev og små rådyr.

Hubroen i Middelsbrough slo seg ned på taket av togstasjonen i sentrum av byen i september. Men i løpet av jula har hubroen skiftet gemytt totalt og gått fra å være kylling til å bli en skikkelig urokråke, som bare sprer skrekk og redsel.

- Jeg hørte først en høy uhuu-lyd, og da jeg tittet over skulderen min, så jeg et stort beist med sølvvinger og klørne strukket ut, forteller Craig Smith til den britiske avisen.

Ifølge Smith angrep ugla ham bakfra, den feigingen, mens han løp gjennom stasjonsområdet for å nå et tog.

- Jeg løp så fort jeg kunne til plattformen, før ugla endelig dro sin kos. Men på julaften så jeg ugla angripe en mann som kom ut av en pub. Og ugla fulgte stakkaren ned gjennom gata.

Et annet ugleoffer, den førti år gamle firebarnsfaren Mark Fryett, forteller at han var på vei fra jobb da hubroen kom mot ham i full fart.

- Jeg hørte en mystisk uling og susing, og fikk plutselig se dette store hvite ansiktet som kom rett mot meg. Jeg slo til den med armen, og traff vingen dens, slik at den falt på bakken. Men den kom seg opp igjen og fløy av gårde like etterpå.

- Det så ut som noe som kunne ha fløyet rett ut av Harry Potter. Et øyeblikk trodde jeg faktisk ugla skulle fly av sted med meg. Jeg ble skikkelig redd, så da jeg kom hjem ringte jeg politiet. Men de trodde sikkert at jeg var full, forteller Fryett.

Rachael Stewart fra Kirkleatham uglesenter i North Yorkshire sier til avisen at monsterugla trolig har rømt fra et omreisende show.

- Frivillige har prøvd å fange ugla et par ganger. Den er ikke farlig for folk, men den er nødt til å jakte for å overleve. Den kan lett drepe en katt eller en liten hund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus