NOKAS: - Andersen kunne ikke forutse dødsfølgen

Advokat Harald Stabell hevdet i sin prosedyre i NOKAS-saken at hans klient Lars-Erik Andersen ikke kunne forutse dødsfølgen, det vil si at politimannen Arne Sigve Klungland skulle bli drept av et skud

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Stabell ba lagretten svare nei både på dette spørsmålet, og på om Andersen er skyldig i å ha deltatt i en organisert kriminell gruppe.

Advokat Harald Stabell hevdet i sin prosedyre i NOKAS-saken at hans klient Lars-Erik Andersen ikke kunne forutse at politimannen Arne Sigve Klungland skulle bli drept av et skudd fra Kjell Alrich Schumann. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXAdvokat Harald Stabell hevdet i sin prosedyre i NOKAS-saken at hans klient Lars-Erik Andersen ikke kunne forutse at politimannen Arne Sigve Klungland skulle bli drept av et skudd fra Kjell Alrich Schumann. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

- Schumanns skyting mot fronten på kommandobilen måtte for Andersen fortone seg som helt upåregnelig og ekstraordinært ut fra forhistorien om hva han var fortalt og har observert. Konklusjonen er at Andersen kunne ikke ha innsett at noen skulle bli drept. Han må derfor frifinnes for dødsfølgen, sa Stabell.

Stabell konkluderte ellers med at han ikke har innvendinger mot at lagretten svarer ja på hovedspørsmålet i tiltalen, det vil si at Andersen er skyldig i grovt ran.

Lars-Erik Andersen var ikke til stede på tiltalebenken under forsvarerens prosedyre. Han forlot rettssalen før rettsmøtet onsdag, etter et aggresjonsutbrudd som etter alt å dømme har sammenheng med et problematisk forhold til en eller flere av de andre tiltalte i saken.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus