Halvorsen vil la deg slippe selvangivelsen

Hvis finansminister Kristin Halvorsen (SV) får det som hun vil, kan du fra neste år slippe å levere selvangivelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)(Foto: Bjørn Sigurdsøn/Statsministerens kontor)

Oslo (NTB): Halvorsens departement sender tirsdag ut et høringsforslag om fritak fra leveringsplikten av selvangivelsen. Hun vil gjøre det enklere å bli ferdig med selvangivelsen.

- Dette gir en betydelig forenkling for 1,8 millioner skattebetalere. Så kan skatteetaten isteden bruke kreftene sine på å ta dem som lurer unna penger, sier Halvorsen til Dagbladet.

Forslaget om såkalt stille aksept vil trolig ende med at vanlige skatteytere og pensjonister slipper å levere selvangivelse fra 2008. Fritaket vil gjelde kun for dem som ikke har noen endringer eller tilføyelser på selvangivelsen.

Halvorsen medgir at motforestillingen vil være at skattebetalerne kan bli sløve, og hun oppfordrer derfor til at man uansett sjekker opplysningene som står i den forhåndsutfylte selvangivelsen. Skattebetalerne er uansett ansvarlige for opplysningene som de godkjenner, forklarer finansministeren.

Over halvparten av skattebetalerne leverte i 2006 selvangivelse uten å ha gjort endringer i den. Men samme år unnlot om lag 30.000 skattebetalere å levere selvangivelsen. Skattebetalerforeningens advokat Gry Nilsen mener det er disse som først og fremst vil tjene på at leveringsplikten fjernes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus