Meny

Bush får ikke støtte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanere flest støtter ikke president George W. Bushs plan om å sende flere soldater til Irak.

President George W. Bush. (Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX)President George W. Bush. (Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX)

Washington (NTB): 61 prosent er imot å sende flere soldater til landet, mens 36 prosent støtter presidentens forventede beslutning om å øke det militære nærværet i Irak, viser en meningsmåling utført for USA Today.

Blant kvinner er 69 prosent motstandere av å sende flere soldater, mens 52 prosent av amerikanske menn er motstandere av dette.

Blant demokratiske velgere er 85 prosent motstandere av å sende flere soldater, mens 67 prosent av republikanerne støtter planen som trolig vil bli kunngjort onsdag.

Bare hver fjerde amerikaner - 26 prosent - støtter presidentens Irak-politikk, og 72 prosent mener at han ikke har noen klar plan for å håndtere situasjonen i Irak, viser målingen.

Åtte av ti amerikanere mener at krigen i Irak har gått dårligere enn det Bush-administrasjonen forventet, og av disse mener 53 prosent at Bush personlig må ta «en stor del» av ansvaret for dette. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Presidenten mot strømmen
Bush har fått råd, men vil han lytte til dem?Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus