Kokain på engelske pund

Det finnes spor av kokain på 99,9 prosent av engelske pengesedler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes spor av kokain på 99,9 prosent av engelske pengesedler. (Bildekilde: aberdeenshire.gov.uk).Det finnes spor av kokain på 99,9 prosent av engelske pengesedler. (Bildekilde: aberdeenshire.gov.uk).

Kokain er nå så utbredt i Storbritannia at nær sagt alle i landet går rundt med spor av stoffet i lomma. På pengesedlene sine.

En britisk rapport som nylig er offentliggjort viser nemlig at det finnes spor av kokain på hele 99,9 prosent av landets pengesedler, melder Daily Telegraph.

Rapporten viser at det er liten forskjell i hvor i landet sedlene har vært i sirkulasjon. Sjansen for at det funnes spor av kokain på pengeseddelen er omtrent like stor i bygda som på byen.

Rapporten kommer samtidig som den britiske regjeringen legger fram tall som viser 70 prosent nedgang i kokain beslaglagt i tollen fra 2003 til 2005.

Doktor James Carter, som stod bak undersøkelsen, sier til Daily Telegraph at man også fant spor av ecstasy, heroin og cannabis på pengesedlene, men i en mye mindre grad enn kokain ettersom disse narkotiske stoffene brytes ned hurtigere.

- Når kokain først har vært i kontakt med en seddel er det vanskelig å få stoffet av, ettersom kokainpartiklene fester seg til fibrene i seddelen, sier Carter.

Kokainet på de britiske sedlene har primært blitt overført fra fingrene til folk.

Rapporten er basert på mer enn 1500 10- og 20-pundssedler hentet fra banker i ni britiske områder med ulik befolkningstetthet. Tallene tyder på at bare tre millioner av Storbritannias to milliarder pengesedler i sirkulasjon er narkotikafrie.

Tidligere har man funnet spor av kokain på 94 prosent av de spanske pengesedlene.


Personvernpolicy