Minst 50 drept i harde kamper i Bagdad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 50 personer er drept og over 20 pågrepet etter harde kamper mellom væpnede opprørere og amerikanske og irakiske styrker i Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske krigsfly deltok i mandagens storaksjon i Bagdad. Minst 50 personer er drept i kamper mellom opprørere og irakiske og amerikanske styrker. Foto: REUTERS / Namir Noor-Eldeen / SCANPIXAmerikanske krigsfly deltok i mandagens storaksjon i Bagdad. Minst 50 personer er drept i kamper mellom opprørere og irakiske og amerikanske styrker. Foto: REUTERS / Namir Noor-Eldeen / SCANPIX

- Sammenstøtene mellom opprørerne og sikkerhetsstyrkene har tatt livet av 50 opprørere, mens 21 er pågrepet, sier Mohammed al-Askari, som er talsperson for det irakiske forsvarsdepartementet.

Irakiske soldater ble støttet av amerikanske krigsfly og helikoptre, som tirsdag hang over Haifagaten i et av de sunniarabiske områdene av Bagdad.

- Irakiske sikkerhetsstyrker og de flernasjonale styrkene har innledet en aksjon mot terroristenes gjemmesteder i Haifa-området. Dette området må renses så fort som mulig for å stanse forverringen av sikkerheten, sa statsminister Nuri al-Malikis talsperson tirsdag. (©NTB)