Minst 50 drept i harde kamper i Bagdad

Minst 50 personer er drept og over 20 pågrepet etter harde kamper mellom væpnede opprørere og amerikanske og irakiske styrker i Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske krigsfly deltok i mandagens storaksjon i Bagdad. Minst 50 personer er drept i kamper mellom opprørere og irakiske og amerikanske styrker. Foto: REUTERS / Namir Noor-Eldeen / SCANPIXAmerikanske krigsfly deltok i mandagens storaksjon i Bagdad. Minst 50 personer er drept i kamper mellom opprørere og irakiske og amerikanske styrker. Foto: REUTERS / Namir Noor-Eldeen / SCANPIX

- Sammenstøtene mellom opprørerne og sikkerhetsstyrkene har tatt livet av 50 opprørere, mens 21 er pågrepet, sier Mohammed al-Askari, som er talsperson for det irakiske forsvarsdepartementet.

Irakiske soldater ble støttet av amerikanske krigsfly og helikoptre, som tirsdag hang over Haifagaten i et av de sunniarabiske områdene av Bagdad.

- Irakiske sikkerhetsstyrker og de flernasjonale styrkene har innledet en aksjon mot terroristenes gjemmesteder i Haifa-området. Dette området må renses så fort som mulig for å stanse forverringen av sikkerheten, sa statsminister Nuri al-Malikis talsperson tirsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus