Meny

Alkosjokk av eplemost

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par i Troms skulle kose seg med eplemost til frokost, og endte opp med alkosjokk.

Et par fikk 2,4 i promille av eplemost. - Det luktet mistenkelig mye gjær av flasken, sier en av dem. Illfoto: frukt.no Et par fikk 2,4 i promille av eplemost. - Det luktet mistenkelig mye gjær av flasken, sier en av dem. Illfoto: frukt.no

Paret drakk eplemost og fikk 2,4 i promille:

- Det luktet mistenkelig mye gjær av flasken, sier Johnny Lauritzen til Nordlys.

Leskedrikken som han sammen med Lone Jørgensen kjøpte inn like før jul, smakte dessuten til forveksling likt alkoholholdig eplesider. Etter å ha drukket det de selv mener var bare et par slurker, tok de seg en blås i alkometeret sitt, for å være på den sikre siden. Testen ga et promilleutslag på 2,4.

- Hvis vi ikke hadde oppdaget dette kunne vi ha bli tatt i promillekontroll og mistet førerkortet, sier Lone Jørgensen.

Eplemosten av merket Liereple fra Hellum Gård ble kjøpt på Obs på Jekta kjøpesenter i Tromsø. Utløpsdatoen var 2009. Salgsleder Kristian Bjørkmo ved Obs opplyser at flaskene nå er blitt tatt ut av salg, og at innholdet skal undersøkes så fort som mulig. Han har ikke fått meldinger om andre lignende tilfeller.

- Vi skal få sjekket dette opp med produsent og leverandør for å få en oppklaring i saken, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus