Døde etter husras

Kvinnen som ble rammet da takgesimsen på en bygård raste ned på fortauet i Trondheimsveien i Oslo søndag kveld, døde av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som søndag ble truffet av massene som falt ned fra et hus i Oslo sentrum, døde ved midnatt av skadene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXKvinnen som søndag ble truffet av massene som falt ned fra et hus i Oslo sentrum, døde ved midnatt av skadene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Kvinnen ble sendt til Ullevål universitetssykehus med livstruende hodeskader da hun ble rammet av raset.

Like før midnatt søndag kveld opplyste sykehuset at den 31 år gamle kvinnen døde av skadene.

Om lag 30 meter av fortauet, hele området foran gården, ble dekket av massene som raste ut. Bygården i Trondheimsveien 6 har vært ubebodd siden en brann i august 2003.

Politiet skal nå etterforske saken for å finne ut om sikringen av gården har vært tilstrekkelig.

Ifølge Aftenposten.no har gården vært eid av en 51 år gammel eiendomsinvestor som i november i fjor ble siktet for hallikvirksomhet etter at det ble avdekket omfattende prostitusjon fra en rekke leiligheter i gårdene hans. Ifølge politiet eier eller styrer 51-åringen i alt 16 eiendommer i Oslo.

- Huseieren vil bli kontaktet, for å si det slik, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Natt til mandag ble det imidlertid klart at gården for et par måneder siden fikk ny eier, advokat Johan Dahl Kongsvik. Han sier til Aftenposten at han har ansvaret, men mener samtidig at nødvendige sikringstiltak er foretatt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.57. (©NTB)

Personvernpolicy