Meny

Oljen leveres ikke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til mandag stoppet de russiske oljeleveransene til Polen og Tyskland opp, ifølge det polske rørledningsselskapet PERN.

I hovedkvarteret for det russiske oljeselskapet Gazprom må en nå registrere at oljeleveransene via Hviterussland har stoppet opp. Foto: REUTERS/Alexander NatruskinI hovedkvarteret for det russiske oljeselskapet Gazprom må en nå registrere at oljeleveransene via Hviterussland har stoppet opp. Foto: REUTERS/Alexander Natruskin

Oljerørledningene - som går over Hviterussland - supplerer de polske oljeselskapene Orlens og Lotos' raffinerier, samt raffineriene til de tyske selskapene Schwedt og Mider Spergau.


Leveransene skal ha blitt brutt natt til mandag, ifølge PERN.

- Vi har sendt et brev til Hviterussland og bedt om en forklaring, sier Tomasz Zakrewski, talsperson for selskapet.

Hviterussland har vært innblandet i en bitter strid med Russland om gass- og oljeleveranser via hviterussisk territorium, samt prisen på gassleveransene fra russiske Gazprom til Hviterussland. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus