Meny

- Sikringen har ikke vært god nok

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansvaret for vedlikehold ligger hos utbygger. Det ansvaret er helt ubestridt, hevder direktør Ellen S. de Vibe i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Gårdeier, advokat Johan Dahl Kongsvik, avviser at den ubebodde bygården i Trondheimsveien 6 var for dårlig sikret. En 31 år gammel kvinne døde av hodeskadene hun fikk da hun ble rammet av raset. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)Gårdeier, advokat Johan Dahl Kongsvik, avviser at den ubebodde bygården i Trondheimsveien 6 var for dårlig sikret. En 31 år gammel kvinne døde av hodeskadene hun fikk da hun ble rammet av raset. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Oslo (NTB-Miriam Grov): Ved 12-tiden mandag formiddag var plan-og bygningsetaten på befaring på ulykkesstedet for å se skaden og bygården i Trondheimsveien 6 der en ung kvinne ble dødelig skadd søndag kveld.

- Det er i alle fall sikkert at sikringen ikke har vært god nok, sier de Vibe til NTB.

Allerede i januar i fjor fikk plan- og bygningsetaten i Oslo en bekymringsmelding fra bydel Grünerløkka om mulig utrygghet på den aktuelle bygården. De dro på befaring og ga et pålegg om sikring og varsel om tvangsmulkt.

I februar ga tiltakshaver en tilbakemelding om at bygget var sikret.

- Det er det grunnlaget vi har forholdt oss til saken på, sier de Vibe. (©NTB)


Mer i Neste Klikk:

Avviser dårlig sikring
Døde etter husras

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus