- Sikringen har ikke vært god nok

Ansvaret for vedlikehold ligger hos utbygger. Det ansvaret er helt ubestridt, hevder direktør Ellen S. de Vibe i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårdeier, advokat Johan Dahl Kongsvik, avviser at den ubebodde bygården i Trondheimsveien 6 var for dårlig sikret. En 31 år gammel kvinne døde av hodeskadene hun fikk da hun ble rammet av raset. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)Gårdeier, advokat Johan Dahl Kongsvik, avviser at den ubebodde bygården i Trondheimsveien 6 var for dårlig sikret. En 31 år gammel kvinne døde av hodeskadene hun fikk da hun ble rammet av raset. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

Oslo (NTB-Miriam Grov): Ved 12-tiden mandag formiddag var plan-og bygningsetaten på befaring på ulykkesstedet for å se skaden og bygården i Trondheimsveien 6 der en ung kvinne ble dødelig skadd søndag kveld.

- Det er i alle fall sikkert at sikringen ikke har vært god nok, sier de Vibe til NTB.

Allerede i januar i fjor fikk plan- og bygningsetaten i Oslo en bekymringsmelding fra bydel Grünerløkka om mulig utrygghet på den aktuelle bygården. De dro på befaring og ga et pålegg om sikring og varsel om tvangsmulkt.

I februar ga tiltakshaver en tilbakemelding om at bygget var sikret.

- Det er det grunnlaget vi har forholdt oss til saken på, sier de Vibe. (©NTB)


Mer i Neste Klikk:

Avviser dårlig sikring
Døde etter husras

Personvernpolicy