- Israel planlegger atomangrep mot Iran

Israel har hemmelige planer om å angripe atomanlegg i Iran med taktiske atomvåpen, skriver Sunday Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel har planer om bruk av taktiske atomvåpen mot atomanlegg i Iran, skriver britisk avis. Iran selv forsvarer hardnakket sin rett til å utvikle kjernekraft til fredelige formål. Bildet viser en iransk student som demonstrerer utenfor FN-kontorer i Teheran, etter at FNs sikkerhetsråd vedtok sanksjoner mot Iran på grunn av atomprogrammet. (Foto: Reuters / Morteza Nikoubazl / Scanpix)Israel har planer om bruk av taktiske atomvåpen mot atomanlegg i Iran, skriver britisk avis. Iran selv forsvarer hardnakket sin rett til å utvikle kjernekraft til fredelige formål. Bildet viser en iransk student som demonstrerer utenfor FN-kontorer i Teheran, etter at FNs sikkerhetsråd vedtok sanksjoner mot Iran på grunn av atomprogrammet. (Foto: Reuters / Morteza Nikoubazl / Scanpix)

London (NTB): Israelske flyvåpenskvadroner har trenet på å angripe og sprenge Irans anlegg for anrikning av uran i Natanz. Kjernefysiske «bunkerknusere» inngår i angrepsplanene, skriver den britiske avisen Sunday Times, som sier den har sine opplysninger fra flere israelske militære kilder.

To andre atomanlegg i Iran, i Arak og Isfahan, vil bli angrepet med konvensjonelle bomber.

Iran reagerte raskt med å advare om at enhver som angriper landet, vil komme til å angre:

- Et angrep mot den islamske republikken vil ikke kunne skje uten gjengjeldelse, og aggressoren kommer til å angre svært fort, sa talsmann for det iranske utenriksdepartementet Mohammad Ali Hosseini søndag.

Han mener at opplysningene vil bidra til at verdensopinionen nå blir overbevist om at det er «sionistregimet» som utgjør den virkelige faren i verden, ifølge nyhetsbyrået AFP (©NTB)

Personvernpolicy