Frykter listeriabakterier i røykelaks

En mann fra Fjell i Hordaland har trolig fått hjernehinnebetennelse av listeriabakterier. Helsevernetaten i Bergen undersøker nå om bakteriene kan komme fra røykelaks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Bergen (NTB): Bakterien finnes naturlig i vann, jord og mange råvarer. Mattilsynet advarer generelt mot rakefisk, kjøttpålegg, myke oster og vakuumpakket røykelaks.

Ifølge Kystradioen ble det før jul registrert listeria i norsk røykelaks som var eksportert til Tyskland. Derfor retter mistanken seg nå mot røykelaks i første omgang.

Mannen, som nå er på bedringens vei, ble lagt inn på Haukeland universitetssykehus i romjulen. Smittevernoverlege i Bergen, Øystein Søbstad, sier til bt.no at det nå blir foretatt en grundig gjennomgang av hva mannen har spist. (©NTB)

Personvernpolicy