Meny

Frykter listeriabakterier i røykelaks

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Fjell i Hordaland har trolig fått hjernehinnebetennelse av listeriabakterier. Helsevernetaten i Bergen undersøker nå om bakteriene kan komme fra røykelaks.

Illustrasjonsfoto: ScanpixIllustrasjonsfoto: Scanpix

Bergen (NTB): Bakterien finnes naturlig i vann, jord og mange råvarer. Mattilsynet advarer generelt mot rakefisk, kjøttpålegg, myke oster og vakuumpakket røykelaks.

Ifølge Kystradioen ble det før jul registrert listeria i norsk røykelaks som var eksportert til Tyskland. Derfor retter mistanken seg nå mot røykelaks i første omgang.

Mannen, som nå er på bedringens vei, ble lagt inn på Haukeland universitetssykehus i romjulen. Smittevernoverlege i Bergen, Øystein Søbstad, sier til bt.no at det nå blir foretatt en grundig gjennomgang av hva mannen har spist. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus