Barn er sintere enn før

En mer teoretisk skole og mindre voksenkontakt har ført til at barn er mer sinte og frustrerte enn før, hevder lederen for PP-tjenesten i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): Påstanden fra PP-leder Arvid Alsaker støttes av barnepsykolog Egil Launes. Pedagogisk psykologisk tjeneste i Kristiansand ga hjelp til 1.424 elever i skoleåret 2005/2006. Av dem hadde over halvparten, 751 elever, atferdsrelaterte problemer, skriver Fædrelandsvennen.

- Når barn har atferdsproblemer, er det en protest mot noe. Og når så mye foregår på de voksenes premisser, og vi ikke har tid til ungene, så er det klart det kommer reaksjoner. Det er så mange sinte unger i dag, sier Alsaker til avisen.

Han tror også utviklingen i skolen har betydning. Utviklingen mot en mer teoretisk skole mener Alsaker stenger ute dem som allerede sliter.

Barnepsykolog Egil Launes støtter Alsaker og peker i tillegg på at barn har en mer stresset hverdag enn før. Han viser til flere forhold, blant annet skilsmisser, flere hjem og medienes påvirkning. I tillegg mener han at dagens voksne er mindre opptatt av å oppdra barna sine enn tidligere.

- Barn får lov til å være frekkere og mer provokative enn tidligere, sier psykologen. (©NTB)

Forsidefoto: Illustrasjonsfoto Tore Sannum / Scanpix

Personvernpolicy