Rapport: - Sivile irakere likvidert

Fem ubevæpnede irakere ble regelrett likvidert av amerikanske soldater etter uforvarende å ha havnet på åstedet for en bombeeksplosjon i Haditha i 2005, viser en militær granskingsrapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): En amerikansk marineinfanterist ble drept og to andre soldater såret da en bombe eksploderte i veikanten i den irakiske byen Haditha 19. november 2005. Like etter eksplosjonen beordret marineinfanterister fem menn ut av den hvite taxien de kjørte i.

Den amerikanske patruljesjefen, Frank Wuterich, skjøt irakerne så en etter en, skriver avisen The Washington Post og siterer fra rapporten. En annen soldat skal deretter ha rettet flere skudd mot mennene som nå lå på bakken.

- De fem personene i taxien gikk ut av bilen, og ifølge amerikanske og irakiske vitner ble de skutt der de sto - ubevæpnet og ved siden av bilen, skriver The Washington Post.

Fire amerikanske soldater er tiltalt for drap på sivile i Haditha, blant annet sersjant Frank Wuterich. I alt 24 ubevæpnede irakere ble drept i den amerikanske aksjonen i 2005. (©NTB)

Forsidefoto: Gunnar Lier / Scanpix

Personvernpolicy