Solberg: - Vil sitte stortingsperioden ut

Nestleder og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet Hill-Marta Solberg vil sitte på Stortinget ut inneværende periode selv om hun får jobben som fylkesmann i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hill-Marta Solberg vil sitte på Stortinget ut perioden selv om hun får jobben som fylkesmann i Nordland. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)Hill-Marta Solberg vil sitte på Stortinget ut perioden selv om hun får jobben som fylkesmann i Nordland. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix)

Oslo (NTB): Overfor NTB bekrefter Solberg at hun vurderer å søke stillingen som fylkesmann i Nordland når stillingen lyses ut.

- Nåværende fylkesmann Åshild Hauan (Ap) går av med pensjon til høsten, og da kan det være aktuelt å søke jobben, sier Solberg.

Hvis hun skulle få den, vil Solberg søke permisjon fra fylkesmannsstillingen slik at hun kan tiltre når hun er ferdig på Stortinget.

- Det er en helt vanlig måte å gjøre det på for stortingsrepresentanter som blir fylkesmenn, sier hun til NTB.

Solberg sier hun trives med stortingsarbeidet og vervene hun har der, men hun har nå pendlet mellom Nordland og Oslo i 16 år og antyder at det begynner å bli mye. Dessuten ser hun det som en utfordring å få være med på den omstillingen som fylkesmannsembetet kommer til å gjennomgå i tida framover, forutsatt at hun får jobben i Nordland.

Stortinget skal behandle en regionmelding i løpet av vårsesjonen der man ser nærmere på oppgavefordelingen mellom fylkeskommunen og Fylkesmannen. Det ligger an til at en del av oppgavene som Fylkesmannen har i dag, blir overført til fylkeskommunen. Dette vil føre til en del endringer i fylkesmannsembetet, og denne omstillingen ser Solberg som en utfordring å være med på.

I et senere framlegg skal Stortinget i 2008 behandle den geografiske størrelsen på de regionale politiske enhetene. Her blir det spørsmål om man skal beholde dagens fylker eller utvide dem til større regioner. (©NTB)

Mer i Neste Klikk

Avgang kan utløse kamp i AP


Personvernpolicy