Lurt for hundretusener via oppdiktede kvinner

Via annonser og oppdiktede kvinner klarte enn 48-åring i Haugesund å lure kontaktsøkende menn for over 750.000 kroner. Nå er han tiltalt for grovt bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund (NTB): Ifølge tiltalebeslutningen fra politimesteren i Haugaland og Sunnhordland startet bedrageriene allerede i 1998 og pågikk fram til 2004, skriver Haugesunds Avis.

Når mannen møter i Haugesund tingrett 19. januar må han også svare for et tilfelle av alvorlige trusler mot den ene av mennene.

Den som skal ha tapt flest penger, er en mann som i løpet av en toårsperiode fra september 2002 til august 2004 lot seg lure gjentatte ganger. Han ble forledet til å betale inn totalt 600.000 kroner til mannen. Pengene skulle blant annet dekke lån og restskatt til åtte navngitte kvinner i påvente av at disse skulle motta arv. Det viste seg at alle åtte var oppdiktede.

En annen mann som svarte på en kontaktannonse fra den svindeltiltalte mannen, ble lurt for 150.000 kroner. I dette tilfellet skal tiltalte ha gitt seg ut for å være en thaikvinne ved navn «Missy Lips», som trengte penger til reise og opphold før hun kunne møte den fornærmede.

En tredje mann ble forsøkt lurt for 200.000 kroner. Han ble per brev presentert for «Siw Karin», som ønsket kontakt, men før de kunne møtes ble han bedt om å sende penger. Da ble mannen redd og brøt kontakten. (©NTB)

Forsidefoto: Illustrasjonsfoto Scanpix

Personvernpolicy