Månelandinger, boligpriser og nakenbilder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en hektisk uke i riksmediene. Norge skal få sin egen månelanding, boligprisene skal stige, vi er for tjukke og det har vist seg at Internett er fullt av nakenbilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag:

Etter en historisk varm vinter frykter statsminister Stoltenberg at «noe er galt med været». Statsministeren kan melde at amerikanerne landet på månen fordi de hadde det som målsetning. Norge skal på sin side lande på månen ved hjelp av teknologi som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser. Statsministerens ønsket seg for øvrig mer optimisme for det nye året.

Tirsdag:

Eiendomsmeglerne oppfyller statsministerens nyttårsønske om mer optimisme og melder at boligprisene skal opp med 10-14 prosent, etter sterk stigning i 2006. En optimistisk nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening vedgår imidlertid at optimismen må tas med en klype salt. «Dette er en ren gjettekonkurranse,» sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoltenberg vil også lande på månen... (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)Stoltenberg vil også lande på månen... (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

Onsdag:

Rød-grønne politikere åpner for skatt på boligsalg - igjen - ettersom mange - fortsatt - tjener mye penger på å selge boligene sine. «Vi må hjelpe de unge som sliter med å komme inn i boligmarkedet,» sier SVs Inge Ryan. Det er dog litt uklart hvordan beskatning av boligselgere skal komme boligkjøpere til gode. Finansminister Halvorsen fra SV avslører kort tid etter at hun er skeptisk til boligskatt , slik hun også var sist dette ble foreslått sommeren 2006. Det er i skrivende stund uklart når neste episode i denne spennende medie-føljetongen kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag:

Aftenposten kan melde at hver femte nordmann er for fet. Kvinnene er ikke fullt så fete. Nordmenn i Finnmark er fetest av alle nordmenn og kvinner. Forskeren bak fedmestudien mener samfunnet må ta samfunnsansvar for dette voksende samfunnsproblemet. Løsningen er blant annet å gjøre det mulig å svette og være andpusten i en halvtime uten å sette seg i livsfare. «Sammenligner man med København, hvor halve byen er ute på sykkel uten å være i livsfare, så er Norge et u-land,» sier forskeren. Det er uklart hvor mye mer plass de faktisk trenger der oppe i Finnmark for å få ræva i gir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig kan Dagbladet melde at en «stygg onkel fra Inn-Trøndelag» har tipset dem om at gjør-det-selv-porno tar av på nettet . Gratis nakenbilder, blåfilmer og sexinnhold er altså populært på nett, slik det sensasjonelt nok også er på Dagbladet.no. Det er uklart hvor lenge denne merkelige sexinteressen vil vare blant folk.

Fredag:

Nakenbilder på nett vil ingen ende ta. NRK Østfold kan melde at politiet nå advarer folk mot å la seg avbilde nakne. Foranledningen er ikke nakenbildene av diverse kjendiser de siste månedene, men en østfolding som har hevnet seg på eks-kjæresten ved å legge ut bilder av henne på nett. «Dette er noe som skjer mer nå enn før,» sier en politiadvokat. Det er uklart om politiet her sikter til naken-hevn spesielt eller nakenbilder på nett generelt.

I helgen og neste uke:

Se opp for nakne folk på internett, der altså.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.