Meny

Blair nekter å kommentere Saddam-henrettelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair nekter å kommentere henrettelsen av Saddam Hussein. Nå høster han hard kritikk fra egne rekker.

Britenes statsminister Tony Blair. (Foto: Reuters / Hans Deryk/ Scanpix)

London (NTB): Flere representanter i Underhuset etterlyser en uttalelse fra Blair, og viser til at statsministeren tidligere har kommentert skjebnen til både fotballspillere, musikere, platepratere og såpeskuespillere, skriver The Independent.

Blairs medarbeidere har de siste dagene gjort det klart at statsministeren ikke vil kommentere henrettelsen av den irakiske lederen, selv om han kom med en lengre uttalelse da Saddam Hussein ble tatt til fange av amerikanske styrker.

Fredag har Blair derimot varslet en uttalelse om kampen mot hjertelidelser i Storbritannia, og britene må derfor trolig vente på en Saddam-kommentar til statsministeren møter i Underhuset neste uke.

- Han kommenterer når kjendiser dør, men han sier ingenting når en fiende blir henrettet, sier arbeiderpartipolitikeren Alan Simpson som mener Blairs taushet er talende.

- Han har helt klart ett sett av moralske regler for sine venner, men ingen moral ut over dette, mener Blairs partikollega. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus