Føler seg som helter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til Ashley overstrømmes av eposter etter at historien ble kjent i Europa. De fleste støtter inngrepene for å holde henne liten og lett. - Vi føler oss som helter, skriver de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene til 9 år gamle Ashley, som holdes liten ved hjelp av medisiner, har mottatt overvelmende støtte etter at saken ble kjent. Foto: ashleytreatment.spaces.live.comForeldrene til 9 år gamle Ashley, som holdes liten ved hjelp av medisiner, har mottatt overvelmende støtte etter at saken ble kjent. Foto: ashleytreatment.spaces.live.com

De siste 24 timene har foreldrenes blogg hatt mer enn 420.000 besøkere. Deres beslutning om holde den 9 år gamle svært handikappede jenta liten og håndterbar ved hjelp av store doser østrogen og kirurgiske inngrep, får overveldende støtte.

- Vi føler oss som helter og er ikke defensive i forhold til vårt valg, skriver de.

Også Dan Gunther, den barnelegen som satte i gang behandlingen av Ashley, er overveldet. I en epost til Neste klikk skriver han at all virak fører til at flere vil undersøke denne muligheten.

- Oppmerksomheten vil føre flere til vår dør, skriver den nordamerikanske legen.

Legen som startet behandlingen av Ashley, Dan Gunther, regner med at flere foreldre vil oppsøke ham. Foto: Seattle Children's hospitalLegen som startet behandlingen av Ashley, Dan Gunther, regner med at flere foreldre vil oppsøke ham. Foto: Seattle Children's hospital

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dan Gunther understreker at både Ashley og foreldrene har det bra. Han har heller ingen betenkeligheter med den svært kontroversielle behandlingen som Neste klikk omtalte torsdag.

- Helt fra starten så jeg fordelene ved å holde Ashley liten. Jeg tror behandlingen innebærer få risiki. Det hele virker som en vinn-vinn-situasjon, skriver han.

At han og hans kollega, Douglas Diekema som også jobber ved sykehuset i Seattle i delstaten Washington, har blitt sterkt kritisert og endog kalt amerikanske versjoner av nazilegen Josef Mengele, overrasker ham heller ikke.

- Reaksjonene er omtrent som jeg hadde ventet. Med all negativ tilbakemelding har vi også mottatt like mye positiv. Jeg tror at når folk setter seg inn i situasjonen, og motivene bak, så vil de fleste tenke seg om og se fornuften i dette, skriver barnelegen Dan Gunther til Neste klikk.

På sin hjemmeside takker Ashleys foreldre for all positiv tilbakemelding, og understreker at Ashley har det bra, at hun er ved god helse og lykkelig.

De sier også at nettstedet er lagd med henblikk på andre foreldre som befinner seg i en lignende situasjon.