Auksjonerer bort Eli

Han var ikke særlig fornøyd, mannen som fikk Eli Hagens litterære verk i julegave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kommende svigersønn imponerte ikke svigerfar med denne gaven.En kommende svigersønn imponerte ikke svigerfar med denne gaven.

«Etter en total vurderingssvikt fra min kommende svigersønn selger jeg Eli Engum Hagens "Gift med Carl".»

Ikke alle julegaver blir satt like stor pris på, men de fleste tar seg kanskje ikke bryderiet med å gå så drastisk til verks som å sette inn en annonse hos Finn.no for å bli kvitt uønskede julegaver. Den som hadde vært en flue på veggen da gaven ble åpnet....

De fleste av oss har år med "Oscar Winning- performances" når vi må skjuler vår vantro over hva folk kan finne på å gi oss med et "åh, en slik har jeg alltid ønsket meg" punktuert med et anstrengt smil.

Kjellerboden er full av interessante påfunn fra familie og venner. Eller egentlig mest fra familie. De treffer nesten alltid på julegaveønsket, men bare nesten. Tidligere erfaringer har gjort at julegaver nå blir spesifisert ned til siste detalj, farge, pris og hvor den fåes kjøpt. Likevel forvandles et rødt fonduesett fra Le Creuset seg på magisk vis til en elektrisk fonduekjele fra Smart Club på veien fra ønskelisten til under juletreet. Eller den elektriske drillen som ble en batteridrevet variant, solgt i en kombipakke med en elektrisk bil.

Men dette blir bare småtterier i forhold til de hauger av hjemmeheklede duker, nipsgjenstander og Sloggi-truser i størrelse elefant som har funnet veien til loppemarkedet via julegavehaugen. Nå skal man ikke være utakknemlig. Det er jo tross alt tanken som teller. Men hva tenkte egentlig den som ga en relativt designorientert venn av meg et irrgrønt gløggsett i keramikk til jul? Og jeg har dyp mistanke om at de som gir barn bråkete leker til jul ikke egentlig liker foreldrene.

Det representerer jo en betydelig risiko for at man ved en inkurie kan komme til å gi en gave man har fått tilbake til avsenderen dersom man satser på å spare gaven til neste jul og resirkulere den tilbake til slekta. Vi burde kanskje egentlig organisere oss og ha en offisiell gavebyttedag hvor vi bytter Tante Agathes gløggsett mot det glorete juleserviset i tolv deler som bestevenninnen fikk. Slik sparer man penger og er miljøvennlig på samme tid. Eller rett og slett gjøre som mannen ovenfor. Annonsere vekk gaven på Finn.no.

Hva er din verste julegaveopplevelse? Legg igjen kommentarer nedenfor.

Personvernpolicy