Meny

Avgang kan utløse kamp i AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hill-Marta Solberg trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet under landsmøtet i april. Både Helga Pedersen, Karita Bekkemellem og Sylvia Brustad kan være aktuelle kandidater til å ta over.

Oslo (NTB): I en melding på Arbeiderpartiets nettsider skriver Solberg at hun etter 15 år som nestleder vil gi rom for fornyelse. Derfor har hun besluttet ikke å ta gjenvalg.

Hill-Marta Solberg ville fredag ettermiddag ikke kommentere sin beslutning ytterligere overfor NTB.

Partileder og statsminister Jens Stoltenberg ønsker ifølge Nordlys' nettutgave at fiskeriminister Helga Pedersen fra Finnmark blir ny nestleder. Statsministeren skal allerede ha hatt flere samtaler med Helga Pedersen om vervet som ny nestleder i Arbeiderpartiet.

Til NTB sier Pedersen gjennom sin kommunikasjonsmedarbeider Anne-Berit Herstad at hun vil vurdere en anmodning fra valgkomiteen når den eventuelt kommer.

Det har tidligere vært antydet at Solberg er interessert i fylkesmannsembetet i Nordland som blir ledig i løpet av året.

Kvinnekamp


Selv om Stoltenberg mener at Helga Pedersen er det beste valg, er det imidlertid ikke gitt at Pedersens kometkarriere uten videre vil bli videreført av landsmøtet i april.

Det eneste som er helt sikkert er at den nye nestlederen blir en kvinne fordi både leder og sekretær er menn og verken Jens Stoltenberg eller Martin Kolberg har til hensikt å trekke seg på det kommende landsmøtet.

De mest aktuelle alternativene til Pedersen er Sylvia Brustad og Karita Bekkemellem fra henholdsvis Hedmark og Møre og Romsdal.

Som outsidere blir også nevnt Anniken Huitfeldt fra Akershus og Anne Marie Bjørnflaten fra Tromsø.


- Har gjort en kjempejobb


- Hill-Marta Solberg har gjort en kjempejobb som nestleder og har vært en betydelig avlasting for meg både i partiorganisasjonen og i stortingsgruppa, sier Jens Stoltenberg til NTB.

Han ønsker å fremheve hennes store innsats i jobben som sosialminister der hun gjorde en stor innsats for en bedre eldreomsorg. Stoltenberg sier også at Solberg har betydd mye for utformingen av en næringspolitikk som sikrer en bedre utvikling for kyst-Norge.

(©NTB)

Forsidefoto: Morten Holm, Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus