Meny

Sjuåring funnet i live fem dager etter ferjeforlis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sju år gammel gutt er funnet i live etter ferjeforliset i Indonesia sist fredag. Sammen med tolv andre klamret han seg til en oljerigg.

Jakarta (NTB-AFP): Armansyah Putra (7) ble plukket opp av letemannskap onsdag kveld. Bortsett fra at ryggen var solbrent og full av blemmer var guttungen i overraskende god form. I løpet av de fem siste dagene har han ikke spist noen ting og kun fått i seg noen slurker med sjøvann.

- Da skipet sank, ba de oss om å være rolige. Jeg forsøkte å få tak i en flåte, men greide det ikke fordi ferja svaiet. Til slutt ble jeg reddet av folk rundt meg, forteller gutten i et TV-intervju fra sykehussenga.

Moren hans hadde gitt opp alt håp om å se sønnen igjen. Hun var blant de første som ble reddet lørdag, men hennes yngste sønn på tre år er fortsatt blant de mange savnede.

Om lag 600 personer var om bord i ferja da den forliste i høye bølger på vei fra øya Borneo til Sentrale Java.

Så langt er 220 personer reddet, mens sju personer er funnet omkommet. Flere livbåter har drevet flere hundre kilometer fra ulykkesstedet før personene om bord er blitt plukket opp og reddet. (©NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus