Talibans leder: - Jeg har ikke sett bin Laden på flere år

Talibans leder mulla Mohammad Omar sier at han ikke har sett sin nære samarbeidspartner Osama bin Laden på flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talibans leder mulla Mohammad Omar sier at han ikke har sett sin nære samarbeidspartner Osama bin Laden på flere år. Foto: REUTERS.Talibans leder mulla Mohammad Omar sier at han ikke har sett sin nære samarbeidspartner Osama bin Laden på flere år. Foto: REUTERS.

Peshawar (NTB-Reuters): De to, som begge har vært på flukt i over fem år, skal ikke ha sett hverandre siden amerikanskledede styrker styrtet Taliban-regimet i slutten av 2001.

- Nei, jeg har verken sett ham eller forsøkt å møte ham, men jeg ber for hans helse og sikkerhet, skriver mulla Omar i en e-post til nyhetsbyrået Reuters. E-posten er et svar på en rekke spørsmål som Reuters har sendt til mannen som regnes for Talibans øverste leder.

Det er ikke blitt offentliggjort videoopptak av Osama bin Laden siden slutten av 2004. I første halvdel av 2006 ble det imidlertid sendt ut flere lydbåndopptak med al-Qaida-lederen

Videoopptak av al-Qaidas nestleder, Ayman al-Zawahri, er blitt offentliggjort med jevne mellomrom de siste årene.

I fjor ble et videoopptak av bin Laden lagt ut på internett, men nærmere undersøkelser viste at opptaket var gammelt. Femårsdagen for 11. septemberangrepene passerte uten at det kom noen reaksjon fra al-Qaida-lederen.

(©NTB)

Personvernpolicy